De broers Dimitri & Panajotis Mintzas wonen allebei in Nederland, maar ze zijn hun Griekse roots zeker niet verloren. Integendeel, ieder jaar weer kijken ze ernaar uit om hun familie in Griekenland te helpen met de oogst. Eind 2022 namen de broers dan eindelijk het besluit om hun droom waar te maken en hun Griekse delicatessen aan te bieden onder de naam Mintzas.
‘’Onze familie komt uit het zuiden van de Peloponnesos, waar zij al decennialang op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze biologische olijfolie en honing van topkwaliteit produceren.’’
Na lancering van de webshop zetten de broers een volgende gedurfde stap. Ze nemen deel aan internationale proeverijen. De olijfolie en honing werd ingepakt en verstuurd naar drie smaakproeverijen. Mintzas viel meerdere malen in de prijzen:
Goud voor de biologische olijfolie bij de Dubai International Olive Oil Competition.
Goud voor de biologische olijfolie bij de London International Olive Oil Competition.
Goud voor de drie honingsoorten bij de London International Honey Awards.
Een zilveren medaille en de Chef’s Delicate 2023 voor de olijfolie bij de Amsterdam International Olive Oil Competition.
De familie Mintzas is overweldigd door de mooie prijzen en is nog trotser op hun Griekse topproducten. Dimitri: ‘’De hoge kwaliteit van onze Koroneiki-olijven en de snelle pers zorgen voor een zeer lage zuurgraad van de biologische olijfolie. Hoe lager de zuurgraad, des te beter de olijfolie. Met een zuurgraad tussen de 0,1% en 0,3% mogen wij onze olijfolie zelfs Ultra Premium noemen.’’
Ook de drie honingsoorten van Mintzas vielen in de prijzen tijdens de London International Honey Awards. De honing is niet alleen erg lekker, maar is ook rijk aan koolhydraten, eiwitten, aminozuren, enzymen en vitamine B. Hierdoor is de honing een bron van energie en levert een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de gezondheid.
Comentarios